Tropikalny mus kokosowy
Rozpieść swoje kubki smakowe tropikalnym deserem, pełnym smaków lata! Jest niskotłuszczowy i bogaty w białko – przyrządzisz go szybko i łatwo.
Pyszny sam w sobie, jak również z dodatkiem owoców sezonowych.
Porcje: 4
Składniki:
- 1 dojrzałe mango
- 1 porcja (15 ml) AloeMax lub Napoju Aloesowego o smaku mango
- ½ puszki (200 ml) mleczka kokosowego o obniżonej zawartości tłuszczu
- 4 porcje (24 g) Odżywki białkowej Formuła 3
- 1 porcja (26 g) Formuły 1 o smaku bananowym
- Sok i skórka z limonki, starta na drobno
Tropikalny mus kokosowy – sposób przygotowania w minutach:
- Obierz mango ze skórki, usuń pestkę.
- Włóż miąższ do blendera, dodaj AloeMax/ Napój Aloesowy o smaku mango, mleczko kokosowe, Odżywkę białkową Formuła 3, Formułę 1 o smaku bananowym, sok z limonki.
- Zmiksuj do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji.
- Krem przelej do szklanek lub salaterek, posyp startą skórką limonki.
Wskazówka: Jeśli masz urządzenie do robienia lodów, przygotuj bajeczny, mrożony deser na bazie tego musu!
Składniki odżywcze (na porcję): .
| Energia (kcal) | Tłuszcz (g) | Węglowodany (g) | Cukier (g) | Błonnik (g) | Białko (g) | |
| 122 | 5 | 12 | 11 | 1 | 8 |
* Produkt zapewnia pełne korzyści odżywcze opisane na etykiecie tylko wówczas, gdy zostanie przygotowany zgodnie z instrukcją podaną na etykiecie

Dodaj komentarz