Opublikowany: timenet.pl
Tagi: ✅ Białko w diecie, ✅ Błonnik dla trawienia, ✅ Spalanie tłuszczu, ✅ Zdrowe jelita i trawienie
Komentarze: 2
Data publikacji: 2023-12-21
timenet.pl2024-11-27T10:52:48+01:00
Wegańskie trufle czekoladowo-pomarańczowe na bazie Koktajlu F1 Herbalife i smaczna alternatywa dla tradycyjnych słodyczy. Przygotowane z daktyli, orzechów i kakao, wzbogacone są o białko roślinne oraz witaminy i minerały zawarte w koktajlu Herbalife. Delikatny aromat pomarańczy idealnie współgra z wyrazistym smakiem czekolady, tworząc harmonijną całość.
Bez cukru rafinowanego i składników pochodzenia zwierzęcego, trufle są odpowiednie dla osób na diecie wegańskiej oraz tych, które cenią zdrowe odżywianie. Dzięki zawartości koktajlu Herbalife stanowią sycącą i wartościową przekąskę, doskonałą przed treningiem lub jako deser. To prosty sposób, by połączyć przyjemność z troską o zdrowie!
Składniki (na 18 porcji):
- 400g mleczka kokosowego o niskiej zawartości tłuszczu
- 78g F1 o smaku czekoladowo-pomarańczowym
- 85g gorzkiej czekolady
Wegańskie trufle czekoladowo-pomarańczowe – sposób przygotowania:
- Wstaw puszkę z mleczkiem kokosowym do lodówki na cztery godziny lub całą noc. Po schłodzeniu otwórz puszkę i odlej płyn (możesz wykorzystać go jako wodę kokosową do napoju lub koktajlu). Łyżką przełóż do dużej miski gęstą śmietankę kokosową (powinna ważyć około 170 g).
- Wysyp na talerz jedną łyżkę F1 o smaku czekoladowo-pomarańczowym, odstaw. Resztę porcji F1 wymieszaj ze śmietanką kokosową. Czekoladę połam na kawałki i włóż do miseczki, wstaw do kuchenki mikrofalowej na minutę lub dłużej – aż czekolada rozpuści się na tyle, że będzie można wymieszać ją widelcem. Dodaj rozpuszczoną czekoladę do śmietanki kokosowej. Przelej do miski i schładzaj przez 30 minut.
- Bierz po około 25 g masy kokosowo-czekoladowej w dłonie i formuj małe kulki. Obtocz je w odsypanej porcji F1 o smaku czekoladowo-pomarańczowym. Podawaj od razu lub schłodź przed podaniem.
Wegańskie trufle czekoladowo-pomarańczowe – wartości odżywcze w porcji* (20g):
- Kilokalorie: 47
- Białko: 2,1g
- Tłuszcze: 2,6 g w tym nasycone: 1,42g
- Węglowodany: 3,2g w tym cukry: 2,5g i skrobie: 0,8g
- Błonnik: 1,6g
- Sól: 0,1g

Komentarze (2)
polecam, smaczne
dzięki , bardzo faajny przepis. Smakują super i nawet podobnie wyglądają :))