Minipizza Wege
Z Protein Bake Mix masz nieskończone możliwości. Gdy naszła Cię ochota na wytrawną przekąskę, spróbuj pysznej Minipizzy wege.
Składniki:
• 48 g Protein Bake Mix
• 3 g drożdży suszonych instant
• 35 ml mleka półtłustego
• 20 g mąki chlebowej (lub bezglutenowej) do podsypania
• 2 łyżki passaty pomidorowej
• 4 liście bazylii
• 30 g tartej mozzarelli o obniżonej zawartości tłuszczu
• 1/4 (80 g) cukinii, posiekanej
• 4 oliwki, pokrojone
• 20 g kukurydzy
• sól morska i pieprz czarny.
Sposób przygotowania minipizzy wege.:
1. W dużej misce wymieszaj Protein Bake Mix i drożdże. Podgrzej mleko do temperatury pokojowej. Wlej je do suchych składników, mieszaj przez minutę. Za pomocą szpatułki zbierz masę ze ścianek miski, przykryj szczelnie i odstaw na godzinę w ciepłe miejsce.
2. Rozgrzej piekarnik do 200°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia. Posyp mąką stolnicę i przełóż na nią ciasto. Podziel je na dwie równe części i uformuj z nich kulki. Oprósz mąką wałek do ciasta, rozwałkuj nim kulki na placki o średnicy około 10 cm, podsypując mąką. Przełóż na blachę do pieczenia.
3. Na każdy placek nałóż łyżkę passaty i rozsmaruj ją grzbietem łyżki. Porwij liście bazylii na małe kawałki, posyp na wierzchu, a następnie dopraw solą i pieprzem. Na każdej pizzy rozłóż równą ilością mozzarelli, cukinii, oliwek i kukurydzy. Piecz przez 10-15 minut, aż pizza zarumieni się, a ser rozpuści. Podawaj na ciepło lub ostudź i schłodź do spożycia na zimn
* Nasz produkt zapewnia pełne korzyści odżywcze opisane na etykiecie tylko wtedy, gdy jest przygotowany zgodnie z instrukcją podaną na tej etykiecie. Pamiętaj, że użycie produktu
Herbalife Nutrition w przepisie wymagającym podgrzania może spowodować obniżenie zawartości niektórych witamin w gotowym daniu w porównaniu z wartościami na etykiecie.
Dodaj komentarz